Gizlilik & Kişisel Veri Politikası

Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikası, EventPayPro tarafından toplanan, saklanan, işlenen, paylaşılan ve aktarılan kişisel veriler hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. EventPayPro web sitesini ziyaret eden, herhangi bir EventPayPro hizmetini kullanan (örneğin EventPayPro aracılığıyla ödeme alan bir satıcıya kredi kartıyla ödeme yapan) tüm gerçek kişiler bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının kapsamındadır.

Gizlilik & Kişisel Veri Politikası boyunca EventPayPro'dan bahsedilirken "biz", "şirketimiz" gibi ifadeler kullanılabilir. EventPayPro şirketlerinin resmi unvanları ve iletişim bilgileri bu politikanın sonunda yer almaktadır.

"Kişisel veri", "kişisel bilgi" ve "bilgileriniz" ifadeleri birbiri yerine geçecek şekilde kullanılmaktadır ve kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilgili tüm bilgileri kapsamaktadır (örneğin isim, e-posta adresi, doğum tarihi, kimlik numarası).

Müşterilerimiz ve son kullanıcılar için kişisel verilerin önemli olduğunun bilincindeyiz ve EventPayPro bünyesindeki herkesin bu politikaya uyum sağlaması, kişisel verilerinizin güvenliğinin her halde sağlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz.

Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının amacı:

  • Elde ettiğimiz verileri kullanma amacımızı ve şeklimizi mümkün olan en açık ve anlaşılır biçimde açıklamak;
  • Sizin izninizle hangi bilgileri elde ettiğimizi ve bu bilgilerin hangi amaçlarla ve nasıl işlendiği açıklamak;
  • Bu bilgilerin hangi amaç ve yöntemlerle üçüncü kişilere aktarıldığı konusunda bilgi vermek;
  • Kişisel verilerinizle ilgili yasal haklarınız konusunda sizi aydınlatmak;
  • Haklarınızı ve mahremiyetinizi koruma konusundaki sorumluluğumuzu açıklamaktır.

Bu politika yalnızca EventPayPro ürün ve hizmetlerinin kullanımı bakımından geçerlidir. EventPayPro'ya ait olmayan tüm web sitesi ve ortamlarda, ilgili kişi veya kurumun gizlilik politikası ve kuralları geçerli olacaktır. Bir satıcının web sitesine ödeme bilgilerini EventPayPro'ya aktarmak amacıyla EventPayPro ödeme formunun yerleştirilmiş olması gibi durumlarda ise hem EventPayPro'nun, hem de ilgili satıcının gizlilik politikaları geçerli olacaktır.

EventPayPro tarafından işlenen kişisel verilerinizin türleri hangi hizmetlerden, nasıl faydalandığınıza göre değişebilir. Bulunduğunuz bölge ve hukuki durumunuz gibi faktörlere bağlı olarak hizmetlerin tümü size açık olmayabilir.

2. EventPayPro Tarafından Toplanan Kişisel Veriler

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, ya da hizmetlerimizi kullandığınızda sizin hakkınızda çeşitli kişisel veriler toplarız.

Web sitemize girdiğinizde, EventPayPro aracılığıyla bir ödeme gönderip aldığınızda, ya da EventPayPro'ya kayıtlı bir firmamız size ödeme yapmanız için bir ödeme sayfası gönderdiğinde; bu hizmeti etkili ve güvenli bir biçimde sunmak için gereken bilgileri toplarız. Bu bilgiler aşağıdakileri içerebilir:

  • Kişisel bilgileriniz (örneğin isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz, kimlik numaranız).
  • Ödeme bilgileri (örneğin kredi kartı numaranız, kartınızın son kullanma tarihi, taksit tercihiniz).
  • Birisi üçüncü kişilere ödeme gönderdiğinde, ya da bize üçüncü kişiler hakkında bilgi vermeleri gereken başka bir işlem yaptığında, bu üçüncü kişiler hakkındaki kişisel verileri elde edebiliriz.
  • Diğer kişilerden elde edilen bilgiler; örneğin EventPayPro üyesi bir müşterimizden satın almak istediğiniz ürünlerin veya hizmetlerin isim ve kategorileri, satıcı bünyesindeki üyeliğinize ilişkin detaylar, IP adresiniz ve daha önce yaptığınız işlemlere ilişkin bilgileri elde edebiliriz.
  • EventPayPro hizmetlerinden yararlanan bir müşterimiz olmak istemeniz halinde, iş yerinizin türünü ve kimliğini belirlemeye yarayan bilgiler, iletişim bilgileri, işletmeye ilişkin tanıtıcı ve açıklayıcı bilgi ve belgeler, ödemenin aktarılabilmesi için gereken banka bilgileri ve EventPayPro ürün ve hizmetlerini kullanımınıza ilişkin kayıtlar (IP adresi, kullandığınız web altyapısı vs.) elde edilecektir. Bu bilgilerin bir kısmı veya tamamı kişisel veriler içerebilir ve firma olarak, bu kişisel verileri paylaşmaya yetkili olduğunuzu garanti etmeniz gerekir.
  • Eğer bir platform (örneğin bir pazaryeri) bünyesinde satış yapan bir satıcı iseniz, üye olduğunuz pazaryeri tarafından işletmenize ilişkin tanıtıcı bilgiler, iletişim ve banka hesabı bilgileriniz EventPayPro'ya aktarılacaktır.
  • EventPayPro tarafından sunulan opsiyonel hizmetlerden faydalanmanız, ya da EventPayPro ile iletişime geçmeniz gibi durumlarda bize sunduğunuz ek bilgiler EventPayPro tarafından toplanmaktadır.
  • Çerezler (cookie), işaretçiler ve diğer takip mekanizmaları üzerinden elde edilen bilgiler (örneğin cihazınıza, coğrafi konumunuza ve kullanımınıza ilişkin detaylar). Hizmetlerimizi sunmak ve ilgi alanınıza dönük pazarlama faaliyetleri için kullandığımız çerezler ve diğer takip teknolojilerinin kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki 4. Bölümü okuyunuz.

3. Kişisel Verilerin EventPayPro Tarafından Kullanımı ve Hukuki Dayanaklar

Elimizdeki kişisel verileri, Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki yasal düzenlemelerin izin verdiği çeşitli amaçlar için kullanırız. Kişisel verilerinizi kullanma amaçlarımız aşağıda örneklerle açıklanmıştır. Bu kişisel verileri işlerken dayandığımız hukuka uygunluk kriterleri; sözleşmesel yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, meşru menfaatlerimiz ve hukuki yükümlülüklerimiz olabilir.

  • Web sitemizi ve hizmetlerimizi size sunabilmek:
    Ödemeleri gerçekleştirebilmek, para transferi için iş ortaklarımıza iş emirleri göndermek, kredi kartlarınızı ilerde kullanabilmeniz için iş ortaklarımız aracılığı ile isteğiniz üzerine saklamak ve bir hesap oluşturmanızı, bu hesaba erişmenizi ve üzerinde değişiklik yapabilmenizi sağlamak için kişisel bilgilerinizi kullanmamız gerekir.
  • Hizmetlerimizi iyileştirmek ve işletmesel gerekliliklerimizi yönetebilmek:
    Web sitelerimizin ve hizmetlerimizin kullanımını gözetleyip, kullanıma ilişkin verileri analiz ederek performansımızı artırırız.
  • Risk yönetimi ve platformumuz ile müşterilerimizi zarardan korumak:
    Kötü niyetli işlemleri bulup önleyebilmek için müşterilerimizi tanır ve risk seviyelerini ölçeriz. Bu konudaki kararlar belirli kurallar dahilinde otomatik algoritmalar veya bizzat görevlilerimiz tarafından verilebilir. Bu incelemeler sonucunda gerçekleştirmek istediğiniz bir başvuru veya işlem reddedilirse, bu sonuca belgenin sonundaki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşarak bilgi talep edebilirsiniz.
  • Gerekli olduğunda sizinle iletişime geçmek:
    Yaptığınız işlemlerin durumu hakkında sizi bilgilendirmek için iletişim bilgilerinizi kullanırız. Ayrıca yaptığınız işlemle ya da hesabınızla ilgili bir sorun ortaya çıktığında, konu hakkında size ulaşıp sorunu çözmek için de iletişim bilgilerinizi kullanabiliriz. Sizinle EventPayPro adına iletişime geçenler doğrudan EventPayPro çalışanları olabileceği gibi, hizmet aldığımız farklı iş ortaklarımız da olabilir, ki bu durumda kişisel verilerinizin bu iş ortaklarıyla paylaşılması gerekir.
  • Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek veya uyuşmazlıkları çözmek:
    Faaliyet gösterdiğimiz yerlerdeki bazı düzenlemeler bilgilerinizi belli şekillerde kullanmamızı ve saklamamızı zorunlu kılabilir. Ödeme hizmeti sağlayıcısı olarak iş ortaklığı yaptığımız firmalardaki tüm işlemlerin kayıtlarını veri saklama yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, para aklamanın önlenmesi ve vergilendirme gibi amaçlarla tutmak ve incelemekle yükümlüyüz.

Aracılık ettiğimiz bir işlemin tarafları, ya da EventPayPro ile kullanıcılar arasında bir uyuşmazlık çıktığında, kişisel bilgileriniz bu uyuşmazlığın çözülmesi için kullanılabilir, mahkemelere ve alternatif çözüm mercilerine aktarılabilir.

Eğer ödeme platformu müşterilerimizden birisi aracılığı ile size bir ödeme emri geldiyse sizin bilgilerinizi asla bir pazarlama veya farklı bir amaçla kullanmayız. Eğer doğrudan bizim bir müşterimiz veya pazaryeri kurgusu içerisinde bir alt bayimiz iseniz, bilgilerinizi rıza gösterdiğinizi diğer amaçlar için de kullanabiliriz. Örneğin size pazarlama iletileri göndermek, sizden geribildirim almak gibi diğer işleme faaliyetleri için rızanızı alabiliriz. Böyle durumlarda verdiğiniz rızayı her zaman geri alabilirsiniz, bunun için belgenin sonunda yer alan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. Bize ulaşırken sizi tanımamıza yarayacak bilgileri de mesajınıza eklemeniz gerekir. Rızanızı geri alma bildiriminiz geleceğe dönük olarak etkili olur, bu yüzden de geçmişte rızanıza dayanarak gerçekleştirdiğimiz işlemeler hukuka aykırı hale gelmez, ancak bildiriminizi aldıktan sonra ilgili bilgileri işlemeye son veririz.

4. Çerezlerin ve Diğer Takip Teknolojilerinin Kullanımı

EventPayPro web sitesinin ve hizmetlerinin kullanımı sırasında, internet servis sağlayıcınızın adı, IP adresleri ve gezindiğiniz sayfalar gibi, erişim verileri toplanır. Bu bilgiler EventPayPro'nun tabi olduğu ve web sitesine giren web sitesinin alt yapısının sağlanması, istatistiki incelemeler yapılması ve EventPayPro ile ilgili tanıtımların daha doğru hedeflere yönlendirilmesi amacıyla kullanılabilir. Ayrıca, kullanımınıza ilişkin bilgiler toplamak ve bu bilgileri site fonksiyonlarını sağlama, site altyapısını yönetme ve pazarlama amaçlarıyla kullanmak üzere EventPayPro veya diğer hizmet sağlayıcılara ait çerezler (küçük boyutlu dosyalar) ve işaretçiler kullanılır.

Bu site Google Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analiz hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, web sitesi sahibinin, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmesine yardımcı olmak ve Google'ın da hizmetlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla "çerezler" ve diğer kimlik tanımlayıcıları kullanmaktadır. Web sitesini kullanımınızla ilgili üretilen bilgiler (IP adresiniz de dahil olmak üzere) Google'ın farklı ülkelerde bulunabilen sunucularına iletilecek ve buralarda Google tarafından işlenecektir. Google bu bilgileri web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi sahipleri için web sitesi aktivitesi hakkında raporlar oluşturmak ve web sitesi aktivitesi ve internet kullanımı ile ilgili başka hizmetler sağlamak (örneğin kullanıcı kategorileri oluşturmak) amacıyla kullanacaktır. Google bu bilgileri yasal zorunluluklar ya da üçüncü şahısların bu bilgileri Google adına işlemesi durumlarında üçüncü şahıslara iletebilir. Google Analytics hakkında daha detaylı bilgi almak için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.google.com/policies/privacy/partners/ Google Analytics Hizmetleri için bilgilerinizin kullanılmasını istemiyorsanız, şu linkte yer alan talimatları izleyerek Google Analytics kapsamının dışına çıkmayı talep edebilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

5. Kişisel Verilerin Saklanması ve Silinmesi

EventPayPro'nun kişisel verilerinizi kimliğinizin belirlenmesine imkan verecek şekilde saklayacağı süre yasal yükümlülüklerimizin ve işletmesel gerekliliklerimizin karşılanması için gereken en kısa süredir.

Kişisel verilerinizin saklanacağı süre sona erdiğinde, kişisel verilerinizi verilerinizin güvenliğini sağlamayı amaçlayan şirket içi prosedürlerimiz uyarınca silerek veya anonim hale getirerek sizinle ilişkilendirilememesini sağlarız.

Hesabınızı kapattığınızda veya kişisel verilerinizin silinmesini talep ettiğinizde, bu verilerden yasal düzenlemelere göre hesabınızı kapatsanız bile tutmak zorunda olduğumuz veya silme talebinizi reddettiğimiz veriler dışında kalanları siler veya anonim hale getiririz.

Kullandığımız çerezlerin belli geçerlilik süreleri vardır ve bu süre boyunca web sitemizi ya da hizmetlerimizi kullanmazsanız kendiliğinden devre dışı kalırlar ve saklanan veriler silinir. Ayrıca bu çerezleri internet tarayıcınızın ayarlarını kullanarak da silebilirsiniz.

6. Kişisel Verilerin Üçüncü Kişilere Aktarımı

Hizmetlerimizi sunarken kimi zaman aşağıda açıklanan amaçlarla kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşırız.

Faaliyetlerimizi yönetmek ve hizmetlerimizi güvenli ve sürekli biçimde sunabilmek için kişisel verilerinizi EventPayPro grup şirketleri arasında paylaşırız. EventPayPro grup şirketleri arasındaki aktarımlar gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilir ve kişisel verileriniz bu aktarım nedeniyle bu gizlilik politikasının kapsamı dışına çıkmaz.

Gerekli durumlarda başka şirketlerin hizmetlerinden faydalanırız ve bunlardan bazılarıyla kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Örneğin, ödeme bilgilerinizi aldığımızda (bu bilgileri doğrudan sizden veya ödeme yapmak istediğiniz satıcı aracılığıyla alabiliriz) ilgili finansal kuruluşlara aktararak ödemenizin gerçekleştirilmesini sağlarız. Kullanıcılarımızın ve işletmemizin güvenliğini ve rahatlığını sağlamak için de üçüncü kişilere (örneğin dolandırıcılığı önlemeyi amaçlayan veri işleyicilerine) kişisel veri aktarabiliriz.

Hizmetlerimizi kullandığınızda, yaptığınız işlemin diğer taraflarını (örneğin ödeme yaptığınız satıcıyı veya diğer kullanıcıları) bilgilendiririz. Bu bilgilendirme kişisel verilerinizin bir kısmının bu kişilere aktarılmasını içerebilir.

Kolluk kuvvetleri ve diğer yetkili kurumlar bizden kişisel verilerinizi talep edebilirler. Bu bilgileri yalnızca yasal olarak zorunlu olduğumuz durumlarda ya da bir suçun önlenmesi veya araştırılması için gerekli olduğunu düşündüğümüzde paylaşırız.

Verilerinizi diğer işletmesel amaçlar için de üçüncü kişilerle paylaşmamız gerekebilir. Bu işletmesel amaçlar şirket denetimlerini, kurumsal yönetimi ve hukuki haklarımızı kullanmak gibi çeşitli faaliyetleri kapsar. Bu paylaşımları yaparken de her zaman yasal düzenlemelere uygun hareket ederiz.

7. Üçüncü Ülkelere Kişisel Veri Aktarımı

Sunduğumuz hizmetlerin niteliği gereği, bazı kişisel verileri uluslararası olarak aktarmamız gerekebilir. Bilgi teknolojisi altyapımızın büyük kısmı (EventPayPro Türkiye'nin altyapısının tamamı) Türkiye'de yer alır ve bu yüzden, Türkiye dışında bir ülkeden web sitemize erişmeniz ya da hizmetlerimizi kullanmanız durumunda kişisel verileriniz Türkiye'ye aktarılacaktır. Bu aktarım kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayan yasal bir çerçevede gerçekleşir.

EventPayPro şirketleri arasındaki aktarımlara ek olarak, yukarıda açıklanan üçüncü kişilere veri aktarımları, kişisel verilerinizin farklı ülkelere aktarılmasını gerektirebilir. Ancak her durumda kişisel verilerinizin, yalnızca yeterli korumayı sağlayan ülkelere, ya da bu ülkeler dışında yer alan ancak verilerinizin güvenliğini düzenlemelere uygun olarak sağlayacağını taahhüt eden kişilere aktarılacağını garanti ederiz.

8. Sizin Tercihleriniz

Gizliliğinize ilişkin konularda bazı tercihlerde bulunabilirsiniz. EventPayPro tarafından talep edilen kişisel verilerinizi vermeyi her zaman reddedebilirsiniz. Ancak, vermeyi reddettiğiniz bilgilerin hizmetlerimizi sunabilmemiz için zorunlu olduğu durumlarda, hizmetlerimizden faydalanamazsınız. Örneğin, EventPayPro aracılığıyla kredi kartlı ödemeleri kabul eden bir satıcının ödeme sayfasında kredi kartı numaranızı girmezseniz, ödemeyi gerçekleştirmemiz mümkün olmaz.

4. Bölüm'de açıkladığımız gibi, hizmetlerimizi daha iyi sunabilmek için çerezlerden de faydalanırız. Bu çerezleri reddetmek için internet tarayıcınızın ayarlarını kullanabilirsiniz, ancak bu çerezleri reddetmeniz halinde web sitemizi ve hizmetlerimizi kullanamayabilirsiniz.

9. Haklarınız

Yasal düzenlemeler doğrultusunda aşağıda belirtilen haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz:

  • (a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenen kişisel verileri, kişisel verilerin edinildiği kaynakları, yurtiçinde ve yurtdışında aktarıldığı üçüncü kişileri, verilerin saklandığı süre veya sürenin belirlenmesinde kullanılan kıstasları öğrenme;
  • (b) Kişisel verilerinize erişerek, kendi sağladığı kişisel verilerin, yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makinece okunur bir formatta kendisine verilmesini veya başka bir veri sorumlusuna aktarılmasını talep etme,
  • (c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • (d) Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme veya kısıtlanmasını talep etme,
  • (e) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • (f) İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • (g) Düzeltme ve silme gibi işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
  • (h) İşlenen verilerin otomatik sistemler aracılığıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhte bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • (i) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda belirtilen kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı belgenin sonundaki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşarak kullanabilirsiniz. Bu başvuruyu yaparken sizi tanıyabilmemiz için, kayıt olurken ya da hizmetlerimizden yararlanırken verdiğiniz bilgilerinizi tam olarak belirtmeniz ve resmi bir kimliğin kopyasını eklemeniz gerekir.

10. Kişisel Verilerin Korunması

EventPayPro tarafından elde edilen tüm kişisel veriler, sektörde kabul görmüş makul güvenlik şartlarına tabi olarak iletilmekte ve saklanmaktadır. Ödeme verileriniz ödeme altyapısını sağlayan Banka / :BDDK onaylı ödeme kuruluşu ile paylaşılmaktadır ve orada yasaların zorunlu kıldığı en üst düzey güvenlik önlemleri PCI DSS (Ödeme Sektörü Veri Güvenliği Standartları) Level 1 uyumlu sağlanmaktadır. Bizde bulunan diğer kişisel bilgileriniz ve bu bahsi geçen ödeme kayıt verilerinizin aktarıldığı bağlantılar şifrelenerek korunmaktadır. Kişisel bilgilerinizi korumak için tüm makul önlemleri alsak da, şifrenizin ve hesap bilgilerinizin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

11. Diğer Bilgiler

Hizmetlerimiz ve web sitemiz çocukların (yasal olarak yetişkin olmayan tüm kişilerin) kullanımına yönelik değildir. Çocuklardan ve hukuki olarak hizmetlerimizden yararlanamayacak kişilerden kişisel veri toplamayız. Bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi anladığımızda, bu veriyi saklamamız yasal olarak zorunlu değilse derhal sileriz. Bir hata ya da ihmal sonucu bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bize hemen ulaşın.

Bu gizlilik politikasında değişiklikler yapabiliriz. Yapılan değişiklikler yeni gizlilik politikasının geçerli olmak üzere yayınlandığı tarihten itibaren etkili olacaktır.

Kullanıcılar ve müşterilerimiz muhtemel güncellemeleri takip etmek ve işlem yaptıkları, ya da kendileriyle işlem yapan kişilerin bilgilerini EventPayPro'ya aktarmadan önce bu kişileri EventPayPro'nun veri işleme faaliyetlerinden ve bu gizlilik politikasından haberdar etmekle yükümlüdür.

12. İletişim Bilgileri

EventPayPro:
Ünvan : CE Tasarım Yazılım Tan. Rek. Bil. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Adres : Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. No:41/2 Beyoğlu / İSTANBUL
Vergi Dairesi : Beyoğlu V.D. / Vergi No: 203 024 1184 (E-fatura Mükellefi)
Mersis No : 0203 0241 1840 0016
E-Posta: hello@odedim.com
Telefon: +90 212 251 7703

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma ve Rıza Metni

1. Aydınlatma Metni’nin Amacı ve Şirketimizin Veri Sorumlusu Konumu:

Şirketimiz CE Tasarım Yazılım Tan. Rek. Bil. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. (“EventPayPro” veya “Şirket”), kullanıcılara ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma ve Rıza Metni ile söz konusu Kanun uyarınca kullanıcıların EventPayPro tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması ve aşağıda 3. maddede belirtilen durumlar için açık rızalarının temini hedeflenmektedir.

2. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı:

Kullanıcılara ait kişisel veriler, EventPayPro tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, EventPayPro tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, EventPayPro’nun ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, EventPayPro’nun ve EventPayPro ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile EventPayPro’nun sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde işlenmektedir.

3. Kullanıcıların Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları:

Kanun’un 5/2 ile 6/3 maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının karşılanamadığı aşağıdaki durumlar için EventPayPro tarafından kişisel verilerin işlenebilmesi için kullanıcıların açık rızasının alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda kullanıcıların kişisel verileri; kullanıcılara yönelik kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, Kullanıcı hareketlerinin takip edilerek kullanıcı deneyimini arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve EventPayPro’ya ait internet sitesi, kullanıcı paneli ile mobil uygulamanın işleyişinin geliştirilmesi ve Kullanıcı ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, yeniden hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, kullanıcı memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile kullanıcı ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dahil olmak üzere EventPayPro’nun hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, EventPayPro’nun sunduğu hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası kapsamında Kullanıcı’nın vereceği onayı doğrultusunda işlenebilecek, üçüncü şahıslara aktarılabilecek ve işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen taraflarla paylaşılabilecektir.

4. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı:

Kullanıcılara ait kişisel veriler, EventPayPro tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, EventPayPro tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, EventPayPro’nun ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, EventPayPro’nun ve EventPayPro ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile EventPayPro’nun sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dahil olmak üzere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Şirket yetkilileri, yurt içinde veya yurt dışında mukim iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

5. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

Kişisel veriler, kullanıcılardan elektronik ortamda veya EventPayPro’nun talebi halinde fiziksel olarak toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

6. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kullanıcıların Hakları:

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri; (i) kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, (ii) kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, (iii) kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (iv) yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, (v) kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vi) Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (vii) işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve (viii) kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından https://www.EventPayPro.com/gizlilik-politikasi adresinde yer alan EventPayPro Gizlilik Politikası’nda belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. EventPayPro, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. EventPayPro’nun taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden makul bir ücret talep etme hakkı saklıdır.

Ticari İletişim Rıza Metni

CE Tasarım Yazılım Tan. Rek. Bil. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından sunulacak her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin olarak, bizzat kendisi ve/veya hizmet sağlayıcıları tarafından; her türlü reklam, kampanya, indirim, hediye, çekiliş, promosyonlara ilişkin reklam, tanıtım ve bilgilendirme, ihtiyaçlarıma özel fırsatlar geliştirilmesi, benimle olan bağlantının devamının sağlanması, müşteri memnuniyeti araştırmaları, anket çalışmaları, tanıtım, kutlama, temenni, onay alma ve pazarlama çalışmaları, amaçlarıyla tarafıma kısa mesaj (SMS), görüntülü ve sesli mesaj (MMS), elektronik posta, mektup, telefon, çağrı merkezi, otomatik arama ve benzeri her türlü elektronik iletişim aracı ile Ticari Elektronik İleti gönderilmesini, benimle iletişime geçilmesini kabul ediyorum.

CE Tasarım Yazılım Tan. Rek. Bil. Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. / Mersis No: 0203 0241 1840 0016 Tel No: 02122517703 Adres: Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. No:41/2 Beyoğlu / İSTANBUL